Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Monday, August 15, 2011

Nasyid IPT Unifest: Penantian Kami Berakhir


Sudah lama kami tak jumpa banyak vokalis yang bagus dalam satu-satu pertandingan nasyid peringkat IPT mahupun sekolah. Namun alhamdulillah pertandingan nasyid inter IPT sempena Unifest Uitm Pulau Pinang telah membawa kami kepada penghujung penantian kami. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini apabila kami menjadi mana-mana pertandingan nasyid, sangat sukar untuk kami menemui bakat-bakat baru nasyid yang berkualiti seperti yang kami temui di pertandingan ini. Mereka ini bukan sahaja punya suara yang merdu tapi juga punya showmanship yang baik serta confident level yang tinggi ketika di atas pentas.Boleh dikatakan mereka punya pakej yang lengkap untuk menjadi seorang penasyid. Nampaknya kita masih punya 'pool of talents' yang mampu mengisi industri nasyid suatu masa nanti. Tidak keterlaluan jika kami katakan, sesetengah daripada mereka mempunyai kualiti vokal yang jauh lebih baik daripada sesetengah penasyid yang telah pun terjun ke dalam industri dengan memiliki album sendiri. Tahniah kami ucapkan kepada semua peserta yang menunjukkan prestasi yang baik dan tidak lupa juga syabas buat UiTM Pulau Pinang kerana berjaya mencungkil bakat-bakat ini!

No comments: