Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Wednesday, April 13, 2011

Selangkah Ke Alam Fantasi

Cabutan Bertuah

Jangan terkejut dengan tajuk entry ini. Sebenarnya 3 April lepas kami dijemput oleh pihak Kolej Kediaman Desa Jati dan Kolej Kediaman Anggerik Avenue USIM untuk membuat persembahan sempena majlis makan malam tahunan mereka yang bertemakan The Night of Fairy Tale. Kali ini Mestica sekali lagi bertiga kerana Khalil masih berada di tanah suci kerana mengerjakan umrah.

Salah seorang "pari-pari"

Sesampai kami di Hotel Equatorial Bangi tempat di mana majlis berlangsung, kami di sambut oleh sekumpulan pari-pari yang bersayap putih dan berkelip-berkelip. "Lawa sayap dik? Beli kat mana?" tanya kami.. "Kat Giant je bang ," balas salah seorang daripada mereka sambil tersenyum. Selain daripada yang bersayap, ade juga hadirin yang memakai gaun ala-ala snow white, cinderella dan sebagainya. Yang lelaki je maybe susah sikit nak cari kostum macam Peter Pan atau Pinochio jadi kebanyakan mereka berpakaian sut, baju melayu atau berkemeja formal.

Beramah mesra dengan para hadirin

Majlis ini turut dihadiri oleh Naib Canselor Unisel sebagai tetamu kehormat. Ini kali kedua juga Mestica berpeluang membuat persembahan di hadapan beliau selepas di FPQS tempohari.Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak penganjur kerana sudi menjemput kami di majlis yang meriah ini. Nanti jemputlah lagi ye!

No comments: