Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Tuesday, November 24, 2009

Shooting Perindu Syurga

"Lagu ape pulak lepas ni?"Mungkin itulah yang Saleh cakap hehe

Perindu Syurga merupakan sebuah program muzikal yang diterbitkan untuk disiarkan di IPtv yang hanya boleh ditonton oleh pelanggan TV Internet tersebut. Pengisiannya bukan sekadar nyanyian semata-mata tetapi setiap lagu yang dinyanyikan akan diulas oleh seorang ustaz supaya intipatinya lebih jelas diterima oleh para penonton. Setiap episod akan melibatkan satu artis antaranya Mestica, the Sisters, Devotees, Muadz, Brotherz, Nazrey Johani dan ramai lagi.

Inilah dia music director kami

Rakaman program Perindu Syurga ini telah berlangsung pada 7 Oktober lepas di Wisma Bentley Mutiara Damansara. Program ini juga diterbitkan oleh Erma Fatima dengan dibantu tenaga produksi yang professional. Sesi rakaman Mestica bermula pukul 5 petang dan tamat lebih kurang sejam kemudian. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan kami berjaya mengelak daripada melakukan kesilapan. Hanya lagu Rahmat Ujian saja yang kami terpaksa rakam untuk kedua. Sesiapa yang langgan IPtv tu boleh la tengok nanti ye..

Bergambar dalam gelap dengan Abg Sam Raihan

No comments: