Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Tuesday, November 24, 2009

Rehearsal Perindu Syurga

We are ready to jam

Dah lama Mestica tak berpeluang untuk membuat persembahan dengan diiringi live band. Kali terakhir adalah ketika kami menjadi host rancangan Zoom In RTM 2 tahun lepas yang mana pengarah muziknya ialah Abg Eddie Marzuki. Kali ini untuk rancangan Perindu Syurga Eddie Slam pula yang mengetuai barisan pemuzik profesiona ain seperti Kelly (bass), Shah Sam (Guitar) dan ramai lagi. Untuk memantapkan vokal,kami dibantu oleh Bro Saleh dan Faiz dari kumpulan Brotherz yang bertindak sebagai penyanyi latar.

Asyraf yang menggantikan Khalil

Kami semua telah menjalani latihan di studio Akar Karya Damansara yang dipunyai oleh Dato Sheila Majid dan Acis yang juga suaminya. Sesi latihan hanya berlangsung dalam tempoh sejam setengah di mana kami telah menyanyikan 5 buah lagu iaitu Layar Keinsafan, Salahudin Al Ayyubi, Rahmat Ujian, Inayah dan Badar 313. Untuk rancangan ini, Khalil tak dapat join sebab komitmennya di Johor. Oleh itu Asyraf telah mengambil tempatnya.Selepas sesi kami tamat , kumpulan Devotees pula mengambil tempat.

Kerol dan Razin bersama Faiz Brotherz

No comments: