Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Wednesday, September 16, 2009

Iftar Uzma Berhad


Pada 12 September 2009 yang lalu, Mestica telah dijemput untuk membuat persembahan di majlis berbuka puasa anjuran Uzma Berhad khusus bagi meraikan pelajar-pelajar Darul Kifayah. Program ini telah dianjurkan di Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah, Shah Alam. Untuk rekod , ini adalah kali pertama kami membuat persembahan di kelab golf ini walaupun ianya berdekatan dengan "base" kami di Shah Alam.

Berbuka dulu

Persembahan kali ini Mestica bertiga sahaja kerana Epul tidak dapat hadir kerana terpaksa menghadiri satu majlis lain di Kuala Lumpur. Majilis ini turut dihadiri oleh Dato Syed Ali Al Habshee yang juga Pengerusi Uzma Berhad. Apa yang menarik tentang Uzma Berhad, mereka telah menjadikan pelajar-pelajar Darul Kifayah seumpama anak angkat mereka. Malah sebahagian pelajar-pelajar yang cemerlang dalam bidang akademik telah mendapat biasiswa daripada Uzma Berhad. Ini adalah satu contoh yang baik untuk diikuti oleh badan-badan korporat lain yang berkemampuan.

Menghiburkan tetamu

Mestica telah memulakan persembahan dengan 2 buah lagu iaitu Puteriku Sayang dan Segalanya Milikmu.Sebaik sahaja masuk waktu maghrib Khalil telah mengalunkan azan secara live di atas pentas. Mestica sebenarnya turut ditemani oleh adik-adik kami dari kumpulan Sofieya yang kebetulan berada di Shah Alam kerana satu persembahan pada awal petang. Oleh sebab mereka tidak sempat untuk pulangberbuka di Kuala Lumpur maka kami telah menjemput mereka berbuka bersama kami di sini. Selepas solat maghrib, persembahan kami diteruskan lagi dengan menyampaikan lagu Hikmah Bulan Mulia dan Layar Keinsafan.

Kumpulan Sofieya

Pihak Uzma Berhad kemudiannya telah menyampaikan duit raya kepada pelajar-pelajar Darul Kifayah sebelum Mestica meneruskan 2 buah lagi lagu iaitu Destinasi Cinta dan Minal Aidil Wal Faizin. Bercakap soal juadah, menu yang disediakan di Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah tidak kurang hebatnya dan enak belaka. Tumpuan ramai tetamu tentunya daging kambing bakar yang dimakan dengan sos yang istimewa. Tidak rugi rasanya jika anda berbuka puasa di sini..

No comments: