Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Tuesday, August 4, 2009

MISI 2009 Berlangsung Meriah

Persembahan finale Nur kasih

Malam Inspirasi Seni Islam (MISI 2009) telah berlagsung dengan begitu meriah. Secara jujurnya kami tidak menyangka konsert nasyid yang berbayar masih mampu menarik hampir 2000 orang penonton untuk hadir. Kami difahamkan tiket-tiket dijual pada harga RM6 dan RM4. Syabas kami ucapkan kepada pihak penganjur atas kejayaan mereka menganjurkan program ini. Kami juga dimaklumkan sebahagian daripada kutipan tiket disalurkan kepada golongan yang memerlukan.Semoga usaha murni mereka ini akan mendapat balasan setimpal dari Allah SWT.

Bergambar kenangan bersama peminat

Tengahari sebelum tu, kami ada show di UM. Actually kami buat persembahan selingan je sempena Program Airmata Gaza. Pengisian program memang bagus sebab ia memberi informasi dan kesedaran terhadap isu Palestin. Kami menyampaikan 3 buah lagu dalam program itu iaitu Salahuddin Al Ayyubi, Puteriku Sayang dan Inayah.

Suhaimi dan Ina diserbu peminat

MISI 2009 membariskan Demascus, Mestica, Suhaimi dan penampilan istimewa Ina Naim. Turut membuat persembahan ialah kumpulan nasyid USIM dan kumpulan teaternya. Suasana konsert berlangsung meriah dengan setiap artis menyampaikan lagu hits masing-masing. Pada penghujung konsert, semua artis telah bergabung menyampaikan lagu Nur Kasih sebagai finale.Mestica inin mengucapkan kepada semua yang telah hadir memberi sokongan serta penganjur yang sudi menjemput kami.

Sesi autograf

No comments: