Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Wednesday, December 15, 2010

Showcase Mestica @ Pesta P.Pinang 2010

Mestica beraksi (photo by Azrul Amin)

Buat pertama kalinya Mestica dijemput untuk mengadakan persembahan di Pesta Pulau Pinang. Lebih membanggakan kami diberitahu Mestica satu-satunya kumpulan nasyid yang diberi peluang beraksi di pentas utama pada tahun ini. Showcase yang diadakan pada 7 Disember bersempena Maal Hijrah ini telah berlangsung meriah. Respon para penonton yang mungkin penonton yang majoritinya belum pernah menonton persembahan kami juga baik. Epul dan Khalil tidak dapat bersama dalam showcase kali ini namun tempat mereka diambil oleh Asyraf yang juga sessionist kami. Untuk pengetahuan anda, Asyraf juga sedang menyiapkan album solo pertama beliau. Anggota Mestica juga ada menyumbang beberapa buah lagu dalam album tersebut. Dalam showcase yang berlangsung sejam itu, kami telah mendendangkan 8 buah lagu-lagu hits kami termasuk single terbaru kami iaitu Istikharah. Akhir kata, terima kasih kami ucapkan kepada Bro. Najib yang banyak membantu, pihak penganjur yang menjemput kami dan semua teman-teman yang hadir memberi sokongan.

Bermesra bersama si cilik (photo by Azrul Amin)


Suasana meriah di tapak Pesta Pulau Pinang

No comments: