Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Tuesday, December 14, 2010

BNM 2010 Melabuhkan Tirai


28 November lepas tamatlah secara rasminya musim Bintang Nasyid Mu'min musim ke-4. Tahun ini venue pertandingan yang dipilih ialah Dewan Panggung Sri, Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Melaka. Ianya sebuah auditorium yang cukup selesa dan sangat sesuai dengan penganjuran tahap nasional seperti ini. Walaupun dengan kapasiti lebih kurang 1500 orang, dewan ini tetap penuh sampai ada yang terpaksa duduk di tangga. Memang sambutan yang diterima di luar dugaan. Terima kasih kepada semua keluarga, guru dan sahabat handai yang turut hadir dari jauh dan dekat untuk memberi sokongan kepada peserta pilihan masing-masing.

Lepas jadi juri, kita makan la pulak

YB Dato Speaker Dewan Undangan Negeri Melaka turut hadir sebagai tetamu kehormat diiringi oleh barisan kepimpinan Jabatan Agama Islam Melaka, Jabatan Kebudayaan dan Kesenian serta Al Meswak Mu'min Sdn Bhd selaku penganjur utama. Wardina Safiyyah dan Radzlan Jalaludin ( Lan One Faith) pula bertindak sebagai pengacara majlis. Penonton asyik tergelak je dengan celoteh mereka berdua lebih-lebih lagi Radzlan. Wardina pun 'pening' melayan karenahnya. Memang happening habis!hehehe..

Turut menjadi juri selain kami ialah Dakmie dan Abang A.Ali. Mereka ni memang otai dalam bidang seni. Ianya satu penghormatan buat kami apabila digandingkan bersama mereka. Secara umunya prestasi para peserta tahun ini sangat meningkat baik dari sudut kualiti vokal, muzik mahupun showmanship. Kejuaraan tahun ini menjadi milik Negeri Sembilan dan diikuti oleh Selangor di tempat kedua dan Kedah di tempat ketiga. Mereka membawa pulang hadiah wang tunai, sijil beserta hadiah iringan. Sebelum upacara penyampaian hadiah, Mestica telah menyampaikan 2 buah lagu terbaru kami iaitu Istikharah dan Kasih (duet bersama Dakmie). Tahniah kepada Ubat Gigi Mu'min dan semua yang terlibat. Jumpa lagi tahun depan, insya Allah!

No comments: