Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Tuesday, October 19, 2010

B2B Idulfitri I Luv Islam


Program B2B atau Back To Basic anjuran komuniti I Luv Islam merupakan satu program cukup istimewa pada pandangan kami. Ianya lebih dari sekadar satu perjumpaan suka-suka namun ianya lebih bersifat akademik melalui segmen sharing moments oleh tokoh-tokoh yang dijemput khas serta diserikan dengan hiburan yang sihat. Alhamdulillah Mestica dijemput buat kali kedua untuk menyertai program ini yang diadakan sempena sambutan Idulfitri. Program ini diadakan di perkarangan Karangkraf dan turut dihadiri kakitangan karangkraf termasuklah Pengerusinya Dato' Husammudin Yaacob. Karangkraf turut menaja lokasi manakala Nasyeed.Com pula menaja PA System untuk melicinkan program.


Selain Mestica, Muadz, Finalis Imam Muda dan Dato Husamudin turut menjadi jemputan utama. Mestica, Muadz dan Finalis Imam Muda juga mengalunkan lagu-lagu nasyid untuk menghiburkan tetamu yang hadir. Dato Husam dan Ustaz Asyraf pula menjadi dua tokoh utama yang berkongsi pengalaman kejayaan masing-masing. Kedua-dua cerita mereka sangat menarik dan sesuai dijadikan iktibar dan teladan. Muadz juga sempat berkongsi pengalaman merakamkan album nasyid dalam bahasa tamil bersama Kumpulan Salam yang juga tidak kurang menariknya. Semoga program B2B ini akan dapat diteruskan pada masa-masa yang akan datang.


No comments: