Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Tuesday, October 19, 2010

Malam Memperingati AL Quds Meriah!


Kalau tak silap, ini kali kedua kami dijemput untuk membuat persembahan di Stadium Tertutup Nilai pada tahun ini. Cuma penganjur saja berbeza. Beberapa bulan sebelumnya ISMA menjemput kami menjayakan sebuah konsert bertemakan Palestin bersama Shoutul Harakah dan Daie. Kali ini USIM sendiri yang menjemput kami untuk menjayakan Malam Memperingati Al Quds yang menjadi salah satu agenda sempena pesta konvokesyen.


Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Penontonnya juga sangat sporting dan supportive. Siswa siswi USIM memang best! Kami menyanyikan lagu-lagu popular kami macam Layar Keinsafan, Salahuddin Al Ayyubi, Badar 313, Inayah dan juga single terbaru kami iaitu Istikharah. Di penghujung konsert kami berduet bersama Abg Nazrey Johani melalui lagu berjudul Untukmu Palestin.

Kami nak ucapkan terima kasih kepada USIM kerana sudi menjemput kami untuk menjayakan konsert ini. Tidak dilupakan buat semua penonton yang hadir memberi sokongan dan juga kepada Napi Fikrah yang banyak membantu kami setiap kali berlangsungnya show di USIM. Diharap semua pihak mendapat manfaat daripada apa yang telah dijalankan.

No comments: