Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Thursday, September 22, 2011

Berbuka Puasa Bersama UFM

Sebelum cuti raya tempohari, kami sempat bersama memenuhi jemputan pihak Radio UFM  untuk hadir di Majlis Berbuka Puasa anjuran mereka bertempat di Dewan Annex UiTM Shah Alam. Selain daripada Mestica, ramai juga artis tempatan yang hadir seperti Afad Raihan, Ali XPDC, Danny X-Factor, Hazama dan ramai lagi. Turut diraikan adalah anak-anak yatim daripada rumah kebajikan yang dijemput khas.

Sebahagian warga kerja UFM

Program ini dikhabarkan dijalankan pada setiap tahun dan kali ini mendapat sokongan penuh daripada Kelab Putra 1 Malaysia yang dipimpin oleh Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim. Beliau turut menyampaikan sumbangan kepada anak-anak yatim terbabit. Beliau juga turut mengumumkan tentang misi Kelab Putra 1 Malaysia yang bakal berangkat ke Somalia untuk membawa bantuan kemanusiaan kepada rakyat negara itu. Misi inilah yang kemudiaannya ditimpa tragedi apabila seorang daripada ahli rombongan yang juga jurukamera Bernama TV meninggal dunia dalam insiden tembakan di Mogadishu. Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat, Al fatihah..

Bergambar bersama rakan artis sebelum pulang

1 comment:

Amirudin Kamarudin said...

tahniah mestika kerana teruskan perjuangan dakwah . from Penasyid 2001(UiTM) amirudin_kamarudin@yahoo.com