Sila Klik Di Sini

AKTIVITI MESTICA

Berikut adalah jadual terkini show dan aktiviti Mestica buat masa ini. Jangan lupa untuk bertemu kami di venue-venue berikut:

  • 9 Mac Juri pertandingan Nasyid Nadwah Islamiah IPMA di Kolej MARA Banting pukul 8.30 malam
  • 10 Mac Majlis penutupan Minggu Penghayatan Islam Kolej Ke-9 Universiti Malaya pukul 9.00 malam
  • 24 Mac Roadshow Anugerah Nasyeed.Com di Village Mall Sungai Petani Kedah pukul 2.00 petang
  • 31 Mac Konsert Malam Kesenian Islam bersama Hijjaz dan Mestica di Kuala Langat pukul 8.30 malam
  • 13 April Malam Anugerah Nasyeed.Com di Dewan Muktamar Pusat Islam, KL pukul 8.30 malam
  • 12 Mei walimatul arus Nur Sofea di Kg Parit Buaya, Muar, Johor

Untuk sebarang tempahan bagi urusan persembahan dan sebagainya boleh lah berhubung dengan wakil kami saudara Razin di talian 016-232 1980 atau email di alamatmestica313@gmail.com

Sunday, March 28, 2010

Malam Nur Mahabbah Berlangsung Meriah!

26 Mac lepas, Mestica telah dijemput oleh SMKA Baling, Kedah bersama-sama Far East untuk menjayakan Malam Nur Mahabbah di Dewan Utama sekolah tersebut. Konsert yang diadakan 2 tahun sekali ini diadakan dengan persiapan yang rapi dan tersusun. Kami kagum melihat kesungguhan adik-adik AJK Konsert yang begitu komited melaksanakan tugas masing-masing. Dewan tempat konsert telah dihias rapi dan layanan yang diberikan kepada kami juga cukup mesra. Terharu kami dibuatnya. Petang sebelum konsert selepas sound check kami dijamu dengan juadah makan malam yang enak. Antara lauk yang paling best bagi kami tentunya ikan pekasam yang jarang-jarang sekali ditemui di KL. Sedap dia tu sampai Azwan Far East bungkus bawak balik la..hehehe...

Bergambar dengan adik-adik Institusi Perguruan Tuanku Bainun ( Jauh depa mai dari Bukit Mertajam )

Kami ke Baling sebenarnya secara berasingan. Khairul bertolak awal ke Kedah seawal hari Rabu bersama isteri dan anakanda tercinta untuk menziarahi ayah dan maknya di Guar. Razin pula bersama-sama Bro Faizal (Mu'min) dan Bro Syaarie ( Nasyeed.Com) bergerak ke utara pada hari yang sama untuk menghadiri beberapa siri mesyuarat sebagai persiapan Bintang Nasyid Mu'min bagi negeri-negeri di utara semenanjung. Khairul turut hadir menyertai mesyuarat yang diadakan di Perlis.

Sebahagian adik-adik yang mengambil gambar kami di pentas

Dalam konsert tersebut, Mestica telah menyanyikan 2 buah lagu iaitu Siratunnabi, Destinasi Cinta, Salahuddin Al Ayyubi dan Layar Keinsafan yang turut diselangi dengan cabutan bertuah. Bro Faizal (Mu'min) telah bermurah hati untuk turut menyumbang produk berupa Ubat Gigi Mu'min sebagai hadiah tambahan kepada para hadirin yang bertuah. Selepas selesai persembahan kami, kumpulan nasyid tuan rumah pula mengambil tempat dengan persembahan yang cukup menarik. Kemudian Far East pula menghangatkan lagi konsert dengan lagu-lagu hits mereka. Sebagai finale, Mestica dan Far East telah bergabung mendendangkan lagu Kerana Cinta sekaligus menamatkan Malam Nur Mahabbah kali ini. Terima kasih kami ucapkan kepada pihak sekolah yang sudi menjemput kami serta atas layanan mesra yang diberi. Semoga program sebegini akan terus dianjurkan pada masa-masa akan datang. Jemputlah kami lagi ye! :)

No comments: